Bugun...



Erbil'de Türkiye konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana saldırı

Irak’ın Erbil kentinde restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk diplomatın şehit olduğu, iki diplomatın da yaralandığı bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2019 18:16

Erbil'de Türkiye konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana saldırı

Erbil'in en işlek noktasında bulunan Huqqabaz adlı restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir diplomat şehit oldu. Diplomatların cam kenarına yakın masaya oturdukları, içeri giren iki kişinin susturucu silahla saldırdığı bildirildi. Bir kişinin durumunun ağır, bir kişinin durumunun belirsiz olduğu, bir Türk diplomatın ise şehit olduğu açıklandı.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

Silahlı saldırıyı düzenleyen teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KALIN: BU HAİN SALDIRIYI YAPANLARA GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR

Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şunları yazdı:

“Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir."




Bu haber 1066 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI