Bugun...



‘GENÇLERiN ABiSi’ HAYATINI KAYBETTİ

İnegöl’de ilk olarak Ensar Vakfı ardından da Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’nin kuruluşunda yer alan, İnegöl gençliği için yaptığı aktiviteler ve manevi derslerle tanınan Fatih Bayram, tedavi gördüğü İstanbul’da hayatını kaybetti.

facebook-paylas
Tarih: 19-11-2020 15:22

‘GENÇLERiN ABiSi’ HAYATINI KAYBETTİ

Gençlerin kötü bağımlılıklardan uzak durması konusunda İnegöl’de en aktif gençlik derneği olan Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’nin kurucusu Fatih Bayram, Kovid-19 nedeni ile yaklaşık 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı.

Geçtiğimiz haftaya kadar İnegöl’de özel bir hastanede tedavi göre Fatih Bayram, geçtiğimiz hafta ise tedavisi için ambulansla İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bayram, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

BAYRAM’IN İNEGÖL GENÇLİĞİ İÇİN ÇABALARI
Hayatını kaybeden Fatih Bayram’ın en çok tanınan özelliği ise İnegöl gençliği bir çatı altında tutarak, kötü alışkanlardan gençleri uzsak tutması ve bununla birlikte manevi konularda da gençlerin gelişimini sağlaması oldu.

Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanlığı ile İnegöllü esnaflarla bir araya gelen Bayram, gençlerin faaliyetlerine destek vermesi ve onlarla ilgili yeni projelerin yapılması için elinden geleni yaptı. Ensar Vakfı binasında sürekli gençlerle bir araya gelen Bayram, onlara aldığı hediyelerle gençlerin vakıfa gelmesini ve dışarıdaki tehlikelerden dolayı gençlerin vakıfta kalmasını sağladı.

Yapılan etkinliklerin artmasının ardından Bayram, yeni bir karar alarak Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’ni kurdu. Başkanlığına ise Tarık Bostancı’yı getirdi. Farklı bir dernek olsa da Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, Ensar Vakfı’nın bir şubesi gibi İnegöllü gençler için çalışmaya başladı.

BİRÇOK GENÇ KÖTÜLÜKLERDEN UZAK TUTULDU
Gençleri hiç boş bırakmayan, onların boş zamanlarında bile vakıfta düzenlenen etkinliklerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya vesile olan birçok insan olsa da bu insanların başında yine Fatih Bayram yer aldı.

SAYISIZ FAALİYET
Gençler için tarih kampları, deniz kampları, orman kampları, bisiklet turları başta olma üzere çok sayıda etkinliğe imzasını atan Fatih Bayram, yapılan faaliyetleri tamamen ücretsiz gerçekleştirdi. 

GEMİYİ KARAN YÜRÜTTÜ
Farklı düşünceler ile İnegöl’e renk katan Bayram, İstanbul’un fethinin 564’ncü yılı kutlamaları kapsamında yapılan Fatih Sultan Mehmet’in gemisini karadan yürüttürerek, ulusal basına da konu olmuştu.

“EDİRNE’DEN KARS’A JUPİTER’DEN MARS’A NEREDE BİR GENÇ VARSA ORADA ENSAR VAKFI VARDIR”
Bayram, son basın açıklamasında ise şu ifadeleri kullanmıştı;

“İnegöl Ensar Vakfı olarak sürekli gençlerle, çocuklarla çalışıyoruz. Koronavirüs süreci ile de değişen yaşam tarzına ayak uydurduk. Almış olduğumuz bisikletlerle ve çadırlarla  güzel çalışmalara imza attık. Çocuklarımız dağlarda gezdirerek eğitimlerimize devam ettik. Bugün çok heyecanlıyız, Türkiye genelinde 170 şubemizin başkanlığını yapan Şener Ağaç abimiz İnegöl’e bizleri ziyarete geldi. Çok mutlu olduk. Bu sene parolayı ‘heyecan’ olarak belirliyoruz. Gençlerimizi geleceğin Türkiye’sini yönetecek mücadeleyi vermek için yollara çıktık. Buradan bütün İnegöl halkına sesleniyorum; Gelecek gençlerin olduğuna göre istikamet gençler üstüne yapılan  çalışmalardan geçer. O yüzden parolayı tekrar ediyoruz Edirne’den Kars’a Jupiter’den Mars’a nerede bir genç varsa orada Ensar Vakfı vardır”

SOSYAL MEDYA PATLADI
Fatih Bayram’ın hayatını kaybetmesi haberinin yayılması üzerine, sosyal medyada patlama yaşandı. Bir çok vatandaş Bayram’ın resmini paylaşarak üzüntülerini dile getirdi.

HOŞ BİR SEDA BIRAKTI
İnegöl’de gerçekleştirdiği faaliyetler ile ‘Gençlerin Abisi’ olan Fatih Bayram, İnegöl’e dair hoş bir seda bırakarak hayatını kaybetmiş oldu.

DAVAN DAVAMIZDIR
Öte yandan Bayram’ın vefatı üzerine Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği’ndeki gençler, “Davan davamızdır” ifadelerini kullanarak, Bayram’ın bıraktığı yerden onun davasını sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.




Bu haber 793 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNEGÖL Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI