Bugun...



Mehmetçik Azerbaycan'a Gitti

Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılacak olan askeri tatbikat için Mehmetçik Azerbaycan'a gitti. Burada geniş kapsamlı bir askeri tatbikat yapılacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-07-2020 16:45:08 Tarih: 27-07-2020 16:42

Mehmetçik Azerbaycan'a Gitti

Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılacak olan askeri tatbikat için Mehmetçik Azerbaycan’a gitti. Burada geniş kapsamlı bir askeri tatbikat yapılacak.
 
Son günlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalardan dolayı bölgede gerginlikler oluyor. Türkiye Azerbaycan alacağı her kararda arkalarında olacağını söylemiş ve politikasını Azerbaycan vereceği destekle tarafını belli etmişti.

Bugün Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Azerbaycan ve Türkiye arasında askeri işbirliği anlaşması çerçevesinde yıllık plana uygun olarak geniş kapsamlı bir tatbikatın yapılacağı belirtildi.
Ortak tatbikatta, iki ülkenin askerleri, zırhlı araçları, topçu birlikleri, askeri uçakları ve hava savunması sistemleri yer alacak.

Tatbikatlar 1-5 Ağustos’ta kara birliklerinin katılımıyla Bakü ve Nahçivan'da, 29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında ise askeri uçakların katılımıyla Bakü, Nahçivan, Gence, Kürdemir ve Yevlah şehirlerinde düzenlenecek.

Diğer tarafta tatbikata katılmak üzere Türk askerleri Azerbaycan Nahçivan bölgesine gitti.




Bu haber 1053 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI