Bugun...



SAADET PARTİSİ ÇALIŞIYOR

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, son süreçte sıkça gündeme gelen doğa olayları ile ilgili İnegöl’de yapılması gündeme gelen çalışmalarla ilgili 1,5 aylık bir çalışma sonucu geniş çaplı rapor hazırlayarak basın mensupları ile paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 13-07-2020 14:39

SAADET PARTİSİ ÇALIŞIYOR

Son günlerde ülkemizde birçok doğal afet yaşanırken, Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından 1,5 aylık bir çalışma sonucunda İnegöl’de yapılabilecek çalışma ve kurulması planlanan afet alanları ile ilgili rapor, basın mensupları ile paylaşıldı.

Yapılan kahvaltılı programın ardından ilk olarak açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Salgın süreci ve son dönemde yaşadığımız sıkıntılar özellikle deprem ve sel baskınları derken 2020 yılı maalesef ülkemiz adına üzücü olaylarla geçmekte. Özellikle Şahsımı bu süreç ilerleyen dönemler için endişelendirdi. Mahalli idareler başkanımız bünyesinde bir çalışma başlattık. Yaşanan bu sıkıntılı sürecin etkisiyle İnegöl halkımız olası bir depreme olası bir sel felaketinden olası bir doğal afete ne kadar hazırlıklı diye bir çalışma hazırladık. Yaklaşık bu süreç bir buçuk ay sürdü. Ben buradan özellikle Kızılay, IHH, İNDAK, Kent Konseyi ve Cansuyu Dernek başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum”

Hazırlanan raporları titiz bir şekilde basın mensuplarına aktaran Saadet Partisi İnegöl İlçe Mahalli İdareler Başkanı Avukat Fatih Mucahid Berber, şu ifadeleri kullandı:

“Mahalli idareler başkanlığımız öncülüğünde İnegöl’de birçok sivil toplum kuruluşu ile yaptığımız istişare ziyaretleri sonrasında topladığımız verilerden bir kriz yönetimi dosyası oluşturduk. Malumunuz olduğu üzere 2020 yılı içinde birçok krizle karşı karşıya geldik. Elazığ’da yaşanan büyük deprem, halen daha bölgemizde yaşanan depremler, korona virüs salgını ve en son olarak da yaşadığımız sel felaketleri bizlere kriz yönetimi konusunda artık daha duyarlı ve hazırlıklı olmamız gerektiğini gösterdi. Bu anlamda konuyla birebir ilgili olan sivil toplum kuruluşlarımızı, arama kurtarma ekiplerini ve İnegöl Kent Konseyimizi ziyaret ettik. Kendilerine bir ön çalışma dosyası sunduk. Fikirlerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Sağ olsunlar hepsi bir şekilde bizlere dönüş yaparak fikir ve projelerini aktardılar. Biz de bunları derleyip bir istişare dosyası haline getirdik”
 
YAŞADIĞIMIZ ANDA KRİZ GÜNDEMİMİZE GİRMEMELİ
“Maalesef yaşanan sel hadiselerinden dolayı özellikle Bursa'da Kestel'de 7 tane can kaybımız meydana geldi ve yine İnegöl'de bilindik manzaralarla karşılaştık. Felaket boyutuna ulaşacak görüntüler yaşandı. Özellikle merkez mahallelerimizde de Kemalettin Sami Caddesi üzerinde de geçen sene tedbir alınmasına rağmen gene aynı görüntülerle karşılaştık. Akhisar ve Yeniceköy Mahallesinde felaket boyutunda görüntülerle karşılaştık. Tüm bu tabloyu birlikte okuduğumuzda bizler görüyoruz ki doğal afetleri veya bu karşılaştığımız krizleri yaşadığımız anda artık gündemimize almaktan vazgeçmeliyiz. Bir deprem hadisesi yaşandığı zaman bizler 2 gün boyunca televizyonlarda profesörleri dinliyoruz. Konu ile alakalı açıklamalar yapıyorlar, 2-3 gün sonra bu gündemden kalkıyor. Sel hadisesi ile alakalı olarak üç gün boyunca biz canlı yayında Kestel’i izledik. Oradaki arama-kurtarma çalışmalarını izledik. Akabinde konu gündeminizden kalktı. Biz artık bu süreçten sonra özellikle İnegöl için bu konunun sürekli masada olması gerektiğini düşündük. Sürekli gündem maddesi olarak masamızda durması gerektiğini düşünerek, bu kriz yönetimi ile alakalı bir çalışma yapmaya karar verdik.

İLK ADIM AFET EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURULMASI
“Dosya ile alakalı çalışmaları iki ana başlık altında topladık. Kriz yönetiminde birinci maddemiz. Bina ve Lojistik ihtiyacı, ikinci maddemiz ise insan organizasyonu oldu. Bina ve lojistik ihtiyacı olarak şu anda dört temel talep ortaya çıktı. İnegöl’de bir kriz merkezi binası inşası, büyük ölçekli çadır kent alanlarının şimdiden tespiti ve buradaki altyapının hazır hale getirilmesi, acil durum konteyner sayısının artırılması ve İnegöl’de bir Afet Eğitim Alanı oluşturulması. İnsan organizasyonunda da özellikle sivil profesyonel gönüllü sayısının artırılması ve bunların organizesini önemsiyoruz. Ancak şu anda öncelikli ilk talebimiz Afet Eğitim Alanı oluşturulması.

BİNA VE LOJİSTİK MADDELER
İLÇE KRİZ MERKEZ BİNASI
“İlçe kriz merkez binasının gerekliliği ve bununla alakalı yönetmelikler var. Bu konuyla alakalı herhangi bir kriz çıktığı zaman Valilik bünyesinde bir kriz masası kuruluyor. Eğer kriz ilçe bünyesinde de çıkarsa Kaymakamlık bünyesinde de kurulabiliyor. Peki nasıl kuruluyor? Bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Bir kamu binasında bir oda tahsis ediliyor, diyorlar ki burası arkadaşlar kriz merkezimizdir. Burada çalışmaları yürüteceğiz. Evet, bu küçük çaplı ilçelerde olumlu sonuçlar doğurabilir. Ama bu kadar nüfus yoğunluğunun olduğu İnegöl'de geçici bir kriz masası oluşturmak, durumu çözmeyecek. Dolayısıyla yine İnegöl’ümüzde mevcut binalardan bağımsız ilçe kriz merkez binası kurulması gerektiğini ön gördük. Yatar mimaride çok şiddetli depremlere ve sel felaketlerine dayanıklı olacak bir kriz merkez binası kurulmalıdır”

ACİL YARDIM KONTEYNIRLERİ
“Bina ve lojistik anlamında ikinci olarak İnegöl'e gerekli olan acil yardım konteynırlarıdır. Bu konteynırların içinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılabilecek ekipmanlar bulunmalıdır. Tabii ki bunlar tamamen profesyonellerin kullanabileceği tarzdan ekipmanlar olmalıdır İnegöl'de iki noktada acil durum konteyneri var. Birisi kültür Park’ta bir diğeri de botanik parkta Her biri bir arama kurtarma ekibine zimmetlenmiş durumda. Konteynırları arttırmak tek başına bir şey ifade etmiyor. aynı zamanda arama kurtarma ekiplerindeki personel sayılarının da arttırmak gerekmektedir”

ÇADIR KENT ALANI HAZIRLANMASI
“Yapılacak kriz merkez binasının yakınına bir Çadır kent alanın hazırlanması gerekmektedir. Burada hazır kurulu çadırdan bahsetmemekteyiz. Zemini hazırlanmış, şapı atılmış tuvaleti ve banyosu yapılmış bir alanın hazırlanmasından bahsediyoruz. De monte olarak kullanılabilen çadırlar mevcut böyle bir alan olduğunda oranın çadır kent alanı olarak hazırlanması daha uygun olacaktır”

İNSAN ORGANİZASYONU
“İnsan organizasyonu ise üçlü saç ayağına oturtulmuş durumda birincisi devlet kamu personeli ikincisi profesyonel gönüllüler üçüncüsü vatandaş yani sivillerdir”

KAMU PERSONELİ
“Kamu personelinden kastımız İlçe Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan ilçe kriz masasının içerisinde çalıştırılacak olan mevcut personelden bahsediyoruz. Belediye çalışanları, ilçe Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığıdır”

SİVİL GÖNÜLLÜLER
“İkinci saç ayağımız ise profesyonel sivil gönüllüler. Şuan İnegöl'de 2 tane arama kurtarma ekibi var. Kendileri bize özellikle ricada bulundular arama-kurtarma ekiplerinin artırmaları ile alakalı veya yeni arama kurtarma ekiplerinin çıkması için öncülük etmemiz gerektiğini bizlere söylediler. Bizler de altyapı çalışmalarını yaptık ve genç Saadet İnegöl Arama Kurtarma Ekip çalışmasını başlattık. Bu çalışmamızın da İnegöl'deki diğer siyasi partilere örnek olacağını düşünüyoruz”




Bu haber 778 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNEGÖL Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI