escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort bayan escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Hasat Sezonunda Kritik Uyarı: Yol Kenarına Atılan İzmarit Felakete Neden Oluyor

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte artan yangın riskine dikkat çekerek, özellikle tarım arazilerinin yanından geçen sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Çelik, yol kenarına atılan sigara izmaritlerinin kuru otları tutuşturarak büyük tarla yangınlarına neden olabileceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2026 21:01

Hasat Sezonunda Kritik Uyarı: Yol Kenarına Atılan İzmarit Felakete Neden Oluyor

Hasat döneminde tarlaların tamamen kuruduğunu belirten Çelik, geçmişte yaşanan bilinçli anız yakma olaylarının uygulanan cezalar ve artan farkındalık sayesinde yok denecek kadar azaldığını ifade etti. Günümüzde meydana gelen tarla yangınlarının büyük bölümünün ise insan kaynaklı ihmallerden kaynaklandığını dile getirdi.

Araçlardan söndürülmeden dışarı atılan sigara izmaritlerinin ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Çelik, küçük bir ihmalin kısa sürede geniş alanları etkileyen yangınlara dönüşebileceğini belirtti.

“Anız yakarak yangına neden olanların sayısı yok denecek kadar az. Ancak hasat döneminde tarlalar çok kuru olduğu için herkesin dikkatli olması gerekiyor.” diyen Çelik, yangınların önlenmesinde sorumluluğun yalnızca çiftçilere ait olmadığını söyledi.

Tarla ve kırsal alanlardan geçen sürücülere çağrıda bulunan Çelik, sigara izmaritleri başta olmak üzere yangına sebep olabilecek hiçbir maddenin araçlardan dışarı atılmaması gerektiğini ifade etti.

Çiftçilerin ve köy sakinlerinin yangın riskine karşı gerekli tedbirleri aldığını belirten Çelik, aynı hassasiyetin yollardan geçen vatandaşlar tarafından da gösterilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Tarım arazilerinde başlayan yangınların rüzgârın etkisiyle ormanlık alanlara sıçrayabileceğine dikkat çeken Çelik, böyle bir durumda hem çevresel zararın büyüyeceğini hem de hukuki yaptırımların ağırlaşacağını söyledi.

Yangının ormanlık alana ulaşmasa bile can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Çelik, ihmalkârlık sonucu yangına neden olan kişiler hakkında yasal işlem uygulanabileceğin




Bu haber 83 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNEGÖL Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI