Bugun...



İnegöl’de ceviz hasadı başladı: Rekolte yüksek, fiyatlar çiftçiyi memnun etmedi

İnegöl’de ceviz hasadı başladı. İlçenin önemli ceviz üretim merkezlerinden Maden Mahallesi’nde devam eden hasat çalışmalarını inceleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ancak fiyatların üreticiyi memnun etmediğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-10-2026 14:41:16 Tarih: 08-10-2026 14:38

İnegöl’de ceviz hasadı başladı: Rekolte yüksek, fiyatlar çiftçiyi memnun etmedi

İnegöl’de tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan cevizde hasat sezonu başladı. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Maden Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek ceviz üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

15 BİN DEKARA YAKIN CEVİZ BAHÇESİ BULUNUYOR

İnegöl’de ceviz üretiminin son yıllarda önemli ölçüde geliştiğini belirten Sezai Çelik, ilçede yaklaşık 15 bin dekarlık alanda ceviz yetiştirildiğini ifade etti.

 

Bahçelerin önemli bölümünün genç olması nedeniyle önümüzdeki yıllarda üretimin daha da artacağını belirten Çelik, mevcut üretimin yaklaşık 20 bin ton seviyelerine ulaştığını söyledi.

 

Çelik, “İnegöl’de ceviz hasadı başladı. İnegöl’ümüzün son zamanlarda ceviz üretimi ileri seviyelere ulaştı. Genç bahçelerimiz de var. Toplamda 15 bin dekara yakın bir ceviz bahçemiz bulunmakta. Bahçeler genç olduğundan dolayı söylüyorum, 20 bin tona yakın bir üretim gerçekleşmekte” dedi.

 

REKOLTE YÜKSEK, FİYATLAR BEKLENTİNİN ALTINDA

Bu yıl cevizde yüksek rekolte elde edildiğini belirten Çelik, fiyatların ise çiftçiyi tatmin etmediğini dile getirdi.

 

Fiyatların geçen yılki seviyelere yakın seyrettiğini kaydeden Çelik, üreticilerin artan girdi maliyetleri nedeniyle zorlandığını belirterek, “Bu sene tüm ürünlerde olduğu gibi İnegöl’ümüzde cevizde de rekolteler çok yüksek. Dolayısıyla fiyatların çiftçiyi tatmin ettiğini söyleyemeyiz. Geçen seneki fiyatlarla aynı bantlarda seyretmekte” ifadelerini kullandı.

 

Mazot, gübre ve işçilik başta olmak üzere üretim maliyetlerinin yükseldiğine dikkat çeken Çelik, “Girdi maliyetleri yüksek. Mazottur, gübredir, işçiliktir… Hepsini biz iyi biliyoruz. Bu sene fiyatlardan da memnun değiliz ama üretim rekoltesi yüksek. İnşallah seneye daha iyi olur” diye konuştu.

 

MADEN’DE BAHÇELERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ CEVİZE DÖNÜŞTÜ

Maden Mahallesi’nin İnegöl’de ceviz üretiminin merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Çelik, bölgede son yıllarda diğer tarımsal ürünlerden vazgeçilerek ceviz bahçelerinin oluşturulduğunu söyledi.

 

Maden Mahallesi’ndeki dönüşümün devam ettiğini ifade eden Çelik, bölgede bulunan bahçelerin önemli bölümünün önümüzdeki dönemde ceviz üretimine ayrılacağını belirtti.

 

Çelik, İnegöl’deki yaklaşık 15 bin dekarlık ceviz üretim alanının 10 bin dekarlık bölümünün Maden ve Konurlar Mahallesi çevresindeki bölgede bulunduğunu söyledi.

 

“İnegöl’de 15 bin dekarda ceviz üretimi yapılıyor diyorsak, hemen hemen bunun 10 bin dekarı bu bölgede. Diğer yerlerde de İnegöl’ümüzün ceviz üretimi var ama daha ufak, küçük çaplı bahçeler şeklinde” diyen Çelik, Maden Mahallesi’nin ceviz üretiminde giderek daha önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekti.

 

İnegöl’de genç ceviz bahçelerinin de üretime dahil olmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda ilçenin ceviz üretim kapasitesinin daha da yükselmesi bekleniyor.




Bu haber 181 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNEGÖL Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

İTSO BAŞKANI KİM OLSUN


YUKARI YUKARI