Bugun...



İnegöl’de Meralardan Ücret Alınması Kararına Tepki

İnegöl’de meralarda hayvan otlatacak vatandaşlardan hayvan başına ücret alınması kararı, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in tepkisine neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-01-2025 19:24:12 Tarih: 23-01-2025 18:43

İnegöl’de Meralardan Ücret Alınması Kararına Tepki

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“İl mera komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda köylerimizdeki meralarda hayvan otlatacaklardan para alınması yönünde bir kanun çıktı. Böyle bir kanun olur mu? Cumhurbaşkanımız, kırsalda yaşayan köylülerimizi destekleyerek üretimi artırmamız gerektiğini söylüyor. Ancak bu karar, zaten zor durumda olan üreticilerimize yeni bir yük getiriyor. Zaten süt para etmiyor. Et ve süt ürünlerinin fiyatları yeterince düşükken, bir de üreticiden bu şekilde para istenmesi kabul edilemez.”

 

Başkan Çelik, ayrıca meraların kötü durumuna dikkat çekerek şunları ekledi:

“Meralarımızın çoğu ıslah edilmediği için dikenlik alanlara dönmüş durumda. Islah edilmeyen meralar için insanlardan para istenmesi mantıksızdır. Köylüler kendi merasında hayvan otlatmak için neden para ödesin? Yapılması gereken şey, bu alanların iyileştirilmesi ve üreticilerimizin desteklenmesidir.”

 

Ziraat Odası Başkanı, kararın derhal düzeltilmesi çağrısında bulunarak, üreticilerin bu yük altında ezilmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.




Bu haber 212 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İNEGÖL Haberleri

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
nöbetçi eczaneler
YAZARLAR
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


YUKARI YUKARI