|
Tweet |
İki mahallede muhtarlık, bir mahallede ise ihtiyar heyeti üyeliği için yapılan seçimlerde vatandaşlar, sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına gitti. Oy kullanma işlemleri 17.00’ye kadar sürecek.
İki Mahallede Muhtarlık Seçimi
İnegöl’e bağlı Tokuş ve Hamidiye mahallelerinde muhtarlık seçimleri gerçekleştiriliyor. Tokuş Mahallesi Muhtarı İsmail Yavuz ile Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin İlgezdi’nin vefat etmesi üzerine, iki mahallede de yeni muhtarların belirlenmesi amacıyla sandıklar kuruldu.
Tokuş Mahallesi’nde yalnızca Fahrettin Eren’in aday olduğu seçimde 76 seçmen oy kullanıyor. Hamidiye Mahallesi’nde ise 6 adayın yarıştığı seçimde, yaklaşık 14 bin seçmen, Vehbi Koç Lisesi ve Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi’nde kurulan 38 sandıkta oy kullanıyor.
İhtiyar Heyeti Seçimi de Yapılıyor
Üçüncü seçim ise bir mahallede ihtiyar heyeti üyeliği için yapılıyor. Seçim güvenliği ve düzeni için ilgili kurumlarca gerekli tedbirler alınmış durumda.
Seçim sonuçlarının oy verme işleminin tamamlanmasının ardından açıklanması bekleniyor.