|
Tweet |
Düşünebiliyor musunuz? Türkiye’nin dört bir yanından kulüpler, teknik heyetler, futbolcular, yöneticiler ve taraftarlar İnegöl’e gelecek. Şehrimizi tanıyacak, misafirimiz olacak ve ilk izlenimlerini burada edinecekler.
Peki biz onlara ne göstereceğiz?
Ne yazık ki yıllardır konuşulan, ancak bir türlü çözülemeyen stat sorununu…
İnegöl, Türkiye’nin üretim merkezlerinden biri. Mobilyada marka olmuş, ihracatta birçok ili geride bırakmış, ekonomisiyle örnek gösterilen bir ilçe. Ancak konu spora ve özellikle futbola geldiğinde aynı başarıyı tesislerde göremiyoruz.
Bugün hâlâ modern futbolun gereklerini karşılamaktan uzak bir statla yolumuza devam ediyoruz. Tribünleri, sosyal alanları ve genel yapısıyla çağın gerisinde kalmış bir tesis, İnegöl gibi bir şehre yakışmıyor.
Yıllardır verilen sözler, yapılan açıklamalar ve çizilen projeler var. Ancak ortada hâlâ somut bir sonuç yok. Futbol konuşuluyor, başarı isteniyor, üst ligler hedefleniyor ama bu hedefleri taşıyacak altyapı bir türlü oluşturulamıyor.
Bu sezon gözler İnegöl’de olacak. Belki de bu durum, yıllardır ertelenen stat meselesinin yeniden ve daha güçlü şekilde gündeme gelmesine vesile olur.
Çünkü mesele sadece futbol değil; mesele İnegöl’ün itibarı, vizyonu ve misafirlerine göstereceği yüzdür.
Artık İnegöl’e yakışan modern bir stat için konuşma değil, icraat zamanı gelmiştir.
Metin Karduz
