|
Tweet |
İlçe Kaymakamı Eren Aslan başkanlığında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Güvenlik Toplantısı”nda, sınav günü alınacak tedbirler ve bu yıl uygulanacak yeni kurallar değerlendirildi.
Bu Yıl İlk Kez Uygulanacak Düzenlemeler
Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, sınav güvenliğinin sağlanması amacıyla bu yıl okul bahçelerine velilerin ve araçların alınmayacağı bildirildi. Velilerden okul girişlerinde yoğunluk oluşturmamaları istendi.
Ayrıca bu yıl ilk kez, sınav başvurusu sırasında talepte bulunan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen içerikte beslenme paketi dağıtılacağı açıklandı.
İnegöl’de 3 Bin 817 Öğrenci Sınava Girecek
İnegöl’de LGS heyecanı iki oturum halinde yaşanacak. Sınav saat 09.30’da başlayacak olup öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınav binalarında hazır bulunmaları gerekiyor.
İlçedeki sınav verileri ise şu şekilde:
* Sınava girecek öğrenci sayısı: 3.817
* Sınav yapılacak okul sayısı: 13
Vatandaşlara Sessizlik Çağrısı
Kaymakamlık, sınav süresince vatandaşlardan duyarlılık göstermelerini isteyerek şu uyarılarda bulundu:
* Okul çevrelerinde gereksiz yere korna çalınmaması,
* Yüksek sesli konuşma ve gürültüden kaçınılması,
* Sınav saatlerinde okul çevrelerindeki inşaat ve tadilat çalışmalarına ara verilmesi.
Açıklamada, “Bugün göstereceğimiz küçük bir hassasiyet, çocuklarımızın yıllardır verdiği emeğin karşılığını almasına katkı sağlayacaktır” denildi.
İnegöl Kaymakamlığı, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek vatandaşlara gösterecekleri duyarlılık için teşekkür etti.
