|
Tweet |
İnegöl’de Evler Boşalıyor, Kiralar Düşüyor
İnegöl’de son dönemde boşalan evlerin sayısının arttığı gözlemleniyor. Suriyelilerin Türkiye’den dönüş yapmasıyla, özellikle büyük şehirlerdeki konut talebinin azalması, bazı ilçelerde de kiraların düşmesine yol açabilir. İnegöl’de de bu etki yavaşça hissedilmeye başlandı ve boş ev sayısının artmasıyla birlikte, kiralar düşüşe geçti.
Emlak Piyasasında Belirsizlik ve Yavaşlama
İnegöl gibi orta büyüklükteki şehirlerde, özellikle kiralık konut piyasasında büyük bir hareketlenme yaşanırken, Suriyelilerin geri dönüşüyle birlikte bu talebin azalması, kiralık evlerin sayısını artırarak fiyatların düşmesine yol açabilir. Özellikle Suriyeli mültecilerin daha yoğun olarak kiraladığı mahallelerdeki evler, boşalmaya başladı ve bu durum, kira fiyatlarının daha makul seviyelere gelmesine olanak sağladı.
Ancak, bu düşüşün ne kadar süreceği ve kiraların ne kadar azalacağı, yerel ekonomik koşullara ve konut talebine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yine de İnegöl’deki emlak piyasasında kısa vadede bir dengeleme yaşanması bekleniyor.